fredag den 1. april 2022

Fredagsfrustration -- MitID

The continuing story of MotherOwl's fight with digitalization.


-- @ --

     Så var Uglemor oppe på borgerservice og blive opdateret. Bortset fra et par små, sjove bump -- så som at Uglemors vinger altid er for tørre til at aktivere en digital skærm - løses med håndsprit i disse tider - og at rullen med numre ikke mere spyttede nummer ud, så jeg måtte gætte mig til, hvornår det var min tur -- så gik det hurtigt og smertefrit. Efter ca. fem minutters snak med en flink dame, så var Uglemor opdateret i de digitale systemer, og hun fik oven i købet en nummerviser med hjem. Klar til kamp!
     Så gik Uglemor på indkøb og dernæst hjem og fik MitID på computeren. Heller ingen problemer. Uglemor kan nemlig både læse indenad og bruge en computer.
     I indbakken var der så en besked fra en forening, "Vi kan se, at du ikke har betalt dit kontingent.Vil du fortsat være medlem, så indbetal ..."
     Jo,m det ville Uglemor da gerne. Frem med MitID-nummerdimseren igen. Ind på netbanken. Der kom en blå firkant Tryk her for at logge på med MitID, men lige meget, hvor meget Uglemor  klikkede på den blå firkant, skete der bare ingenting. Uglemor ringede til banken, og fik fat i en flink, kompetent , ung mand, der fortalte, at Uglemors browser ikke duede til MitID. Suk. Firefox burde kunne.
     Åbn Firefox, tast brugernavn, adgangskode, nummer fra nummerviseren og så vente, vente, vente. Uglemor blev smidt af. En gang til forfra. Og igen, og igen, fjerde gang lykkedes det at komme ind på netbanken, men da hun tastede adgangskode og nok et nummer fra kodeviseren for at godkende betalingen, gik systemet ned.
     Forfra og om igen. Femte gang lykkedes det hele vejen. Men da havde Uglemor så også tastet brugernavn 6 gange, adgangskode 8 gange og kode fra kodeviseren 8 gange - godt den ikke løber tør, ligesom et kodekort.
     Uglemor forsøgte naturligvis også undervejs at få lov til at bruge NemID i stedet, men næh, nix, nej, det kan man ikke, når man først én gang har fået MitID.

Et e-brev til Digitaliseringsstyrelsen opklarede på sørgelig vis Uglemors problemer:
      For at bruge MitID på din computer, skal du have et operativsystem og en internetbrowser, som understøtter brug af MitID. Pr. 17. januar, 2022, er følgende kombinationer understøttet på computer:
     Microsoft Windows 8.1 og 10 med seneste udgave af Mozilla Firefox, Google Chrome, og Microsoft Edge internetbrowser.
    Uglemor kører med Windows 7 og Pale Moon som browser. Der er nemlig nogle programmer, hun bruger tit og ofte, der ikke kan køre på højere end Windows 7. Så hvad nu?
   Uglemor synes faktisk at hun har læst al information fra Digitaliseringsstyrelsen og banken ret grundigt. Det her har der ikke stået noget om. Så nu kan Uglemor se frem til ikke længere at kunne læse sin post fra det offentlige eller gå i banken hjemmefra. For hun vil altså kunne bruge sin computer i det daglige.

2 kommentarer:

  1. They update to the latest of everything, expecting we all have the money to do the same. We don't. As has been pointed out, the banks have huge, expensive buildings and we live in modest homes for a reason.

    SvarSlet
    Svar
    1. So much this! Thank you for finding the rigth words!

      Slet

Jeg bliver altid glad for en kommentar.
Jeg prøver at svare på alle kommentarer - og lover at hive alle kommentarer ud af spam-fængslet så hurtigt som muligt.

I am always grateful for all comments, and try to reply meaningfully to all of them.
I furthermore promise to pull your comments from spam-limbo as fast at possible.