onsdag den 29. november 2017

Åbent brev til Ugleungernes skole.

A rant. There's just too much sport and not enough anything else in the Owlets' extracurricular activities.

- o 0 o -

Kære skole. Nu er det nok.
I går kom Piraten, der går i 5. klasse hjem med et diplom for deltagelse i "Novo Nordisk Kidsvolley skolestævne". Det fik mig til nok engang at tænke over, om det nu er smart, det I gør
Prøv lige at se dette udtog af klassens aktivitetsliste:

5. klasse:
september
Børnestafetløb

september
Tur til Zoo for klassen
oktober
Motionsdag
november
Shoppingtur med klassen
november
Tur til svømmehallen.
december
Klippe-  klistredag (Husk kage)
november
Kidsvolley*
december
Luciaoptog (hele skolen)
marts
Rynkebyløb**
december
Julegudstjeneste (skolen)
maj
Ketsjerdag
januar
Hyggeaften for klassen
juni
Idrætsdag
april
Skolefest for 5. og 6. årgang
uden dato
Præsentation af sportsklubber
maj
Lejrskole
uden dato.
Håndboldstævne

* Tilføjet af mig. Det stod ikke på aktivitetslisten.
* Dette løb er ren afpresning. Barnet skal finde en sponsor, der betaler et forud aftalt beløb pr. kilometer, barnet løber. Det er ligesom med lodsedler forældre og bedsteforældre, der må holde for.

     Det er egentlig ikke fordi jeg har noget imod motion og bevægelse, men sålænge alle arrangementer der er arrangeret af folk udenfor skolen og hvor børnene møder nogen fra andre skoler, handler om sport, så synes jeg der er alvorlig ubalance i tingene. Og det er ikke fordi der ikke findes andre arrangementer, hvor man lægger vagten andre steder. Jeg kender i hvert fald et par stykker, og der er sikkert også både kunst-, male-, fysik-, sprog-, musik-, biblioteks-, og alle mulige andre dage, jeg ikke kender til. Det er altså ikke højere raketvidenskab at arrangere andet end sportsdage.


Her er mine forslag:
Hvad med  Smagens dag: På Smagens Dag sætter vi fokus på smagssansen, og eleverne skal lære at smage. Læreren arrangerer fx en temadag med mange smagsmæssige oplevelser, der vækker smagsløgene. Målet er, at få eleverne til at tænke over, hvad de putter i munden, og hvorfor de gør det.

Hvad med Skovens dag: Skovens Dag er den årlige invitation til danskerne om at se hvad skovbruget laver og hvorfor.
Ideen er at øge danskernes viden om skovbrug, deres glæde ved at bruge skoven og dialog med skovbruget. Der er nemlig et skævt forhold mellem skovbruget og danskerne:
Næsten alle kender og elsker skoven og får nogle af deres bedste oplevelser i skoven. Men næsten ingen kender skovbruget eller ved hvad skovdrift betyder for skovens udseende, naturen, miljøet og skovgæsterne.

Og hvad med Naturens dag: Naturens Dag er Danmarks Naturfredningsforenings og Friluftsrådets årlige mærkedag for naturoplevelser. Formålet er at åbne naturen for børn og deres forældre.
Børn bruger i dag kun halvt så meget tid i naturen, som deres bedsteforældre gjorde, da de var børn. Elektroniske medier og skemalagte aktiviteter dominerer hverdagen og efterlader ikke megen plads til leg og oplevelser i den friske luft. Derfor giver vi hvert år børn og deres familier en anledning til at genopdage naturen.
Naturens Dag afholdes hvert år for familier anden søndag i september og for skoler og institutioner i ugen op til. I 2016 mødte 80.000 danskere op om søndagen, mens 90.000 børn i skoler og institutioner deltog i løbet af ugen.

Med venlig hilsen
     Uglemor

Ingen kommentarer:

Send en kommentar