onsdag den 17. april 2019

Ikke busser, men tog!

Not Busses -- Trains!
More about the forced digitalisation and its impractical consequences for everybody. Danish only.

-- 🚆 --


     I lørdags, den 13. april, cyklede Piraten og Uglemor sammen til Græsted. Derfra går toget nemlig næsten direkte til Uglemormors hoveddør. Vi skulle lige i trælasten og købe hængsler, skruer og glipfald (lukketing) til Uglemors drømmelåger først.
     Det klarede vi i fin stil, og Piraten fik oven i købet en is.
     Vi var i god tid på stationen. Toget, der går en gang i timen hver vej om lørdagen, skulle afgå 11.48. Den digitale skærm talte ned: 5 minutter til afgang, 4, 3, 2, 1,  0, 59. Men der kom intet tog. Toget i den anden retning kom - og kørte til vores skræk videre - det er en jernbane med kun ét spor mellem stationerne. Uglemor ringede hjem. Nej, der var ingen nyheder på hverken rejseplanen eller togenes hjemmeside. Suk.
     Medens vi stadig diskuterede, hvad vi skulle gøre, gik tælleren fra 57 til 20. Nå, tænkte vi så, der kommer så nok et nyt tog.
     Fem minutter senere meddelte højttaleren på stationen endelig, at toget stadig holdt i Hllerød med startproblemer og havde holdt der siden 11.26. Tænk, hvis nu de havde meddelt det bare 11.30 eller 11.35. Så kunne vi være gået de knap 400 meter ud til hovedvejen, hvor der kører en bus. Også en gang i timen, bare to minutter tidligere end toget. Nå, vi besluttede at vente. Nedtællingen var let uregelmæssig, 20, 19, 18, 23, 22, 17. Så meldte højttaleren endelig: "Der kommer et nyt tog. Vi ved endnu ikke hvornår det kører fra Hillerød. Vi vender tilbage." Det gjorde de, med fin besked, der oven i købet passede med standeren! Og toget kom, da nedtællingen nåede 0.
     Men hvor havde det dog været skønt, hvis det opdaterede, elektroniske, smarte system havde virket!

-- 🚆 --

     Én ting undrer stadig Uglemor. Hun kører altså ikke rundt med busser tidligt og silde. Hun tager toget en, højst to dage på en normal uge, og efterhånden cykler hun hellere end at tage bussen på indkøb. Og så alligevel oplever hun den her slags problemer så tit. Hvordan ser verden mon ud for dem, der hver dag tager tog og busser for at pendle på arbejde?

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Jeg bliver altid glad for en kommentar.
Jeg prøver at svare på alle kommentarer - og lover at hive alle kommentarer ud af spam-fængslet så hurtigt som muligt.

I am always grateful for all comments, and try to reply meaningfully to all of them.
I furthermore promise to pull your comments from spam-limbo as fast at possible.