søndag den 9. september 2018

Slåliven -- Pickled Sloe

     Sidste år var jeg på jagt efter slåen ... ud over at ende som gelé som i dette indlæg, endte nogen af dem som slåensnaps. Det smagte frygteligt indtil vi fik at vide, at det skulle fortyndes, så smagte det lige pludselig godt.
     Da jeg læste om slåen på nettet, faldt jeg over dette link til Nordiske oliven, og det skulle også prøves. Forleden fandt jeg så endelig glasset frem. Skribenten var sådan lidt  ... Hmm, det kan da spises. Hvalrossen spiste én, og så ikke flere, Ugleungerne turde slet ikke smage, men Uglemor kan vældig godt lide dem, en smag af gode syltede kirsebær, men samtidig stærk og let salt. En ny favorit i min jagt på en erstatning for umeboshi.


Last year MotherOwl went foraging. A lot of sloe found their way into the basket, most were made into jelly some into sloe gin, which tasted awful until we got the advice to thin it half and half with vodka, then it was good. Looking for sloe gin recipes, MotherOwl stumbled over a recipe for "slolives" (sloe-olives).
Last week, we refound the glass in the fridge. The writer fount them edible, but nothing special, the Walrus ate one and no more, thank you very much, but MotherOwl actually liked them. A sweet, cherry-almondy taste balanced by both tangy and salt. So far the best substitute for umeboshi.

- 🍚 -

     Det er sådan set ikke særlig svært at lave dem, det kræver mest en god hukommelse. Her er en bunke friskplukkede slåen, vaskede og tørrede.

It's not very difficult to make slolives, the hardest to find ingredient is a good memory. Here's a lot of newly picked, washed and dried sloe.

- 🍚 -

    Så finder man et syltetøjsglas (øøh tomatmos-flaske), de kan være i, fylder det op med slåen og dernæst med salt, masser af blid rystning er på sin plads her. Så kommer det svære. Lad dem stå køligt (køleskab) i 2 måneder. Sidste år kom de til at stå ..  5 ... tror jeg. Måske hjælper det at blogge om det. 
Find a jam jar (or ketchup bottle) with room for all the sloe. Fill it up with sloe, then with salt, lots of gentle shaking helps. Then the difficult part: Refrigerate for 2 months. Last year I left them for like 5 months.  Maybe blogging about it will help.

- 🍚 -

        Aftensmad med slåliven. Japansk inspirerede kyllingekrebinetter, ris med rød shiso-salt grønt og hele to slåliven. De indeholder pænt mange FODMAPper, så Uglemor tør ikke spise flere.

Dinner with slolives. Japanese inspired chicken dumplings, rice with red shiso-salt, vegetables and 2 slolives. They pack quite a lot of FODMAPs, so MotherOwl dare not eat any more.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Jeg bliver altid glad for en kommentar.
Jeg prøver at svare på alle kommentarer - og lover at hive alle kommentarer ud af spam-fængslet så hurtigt som muligt.

I am always grateful for all comments, and try to reply meaningfully to all of them.
I furthermore promise to pull your comments from spam-limbo as fast at possible.