søndag den 12. april 2015

Hårdt arbejde på en smuk lørdag.

 Hard Work on a Wonderful Saturday

     I går var det varmt og smukt. Alle Ugleboets beboere, dog ikke Hvalrossen, var til arbejdsdag i vores lille landsby. Skribenten benyttede sig af sin størrelse til at løfte tunge ting og rulle store sten på plads til en bålplads.

Yesterday it was Spring, and all the inhabitants of the Owlery minus the Walrus, went working in our community. The Writer used his big frame to haul logs and roll big stones in place for a fireplace.     Vi andre måtte bruge noget værktøj til at samle borde, besværliggjort af fejl ved samlesættene, der virkelig udfordrede vores hjernekapacitet. Vi fik da heldigvis samlet alle bordene inde vi skulle have frokost. 

The rest of us used tools to assemble tables. This was so not facilitated by an error in the pre-made parts, but we had all tables ready in time for lunch.


   Senere på eftermiddagen var vi hjemme igen. Og efter at have nydt en kop kaffe i solen, var vi klar til at tage fat på egen jord.Først hentede jeg æg. Det er et slagsmål, for en af hønerne er skruk. Jeg skubber den ud af redekassen med en gammel gulvskrubbe. Den klukker klagende, og mindst to andre høner kommer farende og hakker i gulvskrubben sammen med den. Imens tager jeg æggene med den hånd, der ikke holder skrubben. Desværre får vi altid givet mindst et af æggene en revne på den måde. I morgen vil jeg låne Troldens rustning-handsker og forsøge med dem i stedet.
     I forventning om den kommende regn, gravede Uglemor noget i haven. Først blev det gamle krydderurtebed bogstaveligt jævnet med jorden.

Later in the afternoon - after a cup of coffee in the Sunshiny garden -we were ready for some work at our own soil.First job was getting the eggs. One of the hens is broody, and I literally have to fight for the eggs. I use an old broom to push out the culprit, it clucks, attracting two more hens, and while those three pecks away at the broom, I take the eggs with my free hand. Maybe it would be easier borrowing the mail gloves from Trolli.
 In anticipation of the coming rain, the old herbal bed was dug out.


     Bed nummer 2 blev luget færdig.Det har taget rigtig mange dage at luge det 6x1,12 meter store bed, og det har givet mindst 15 fulde spande med rødder og ukrudt til hønsene Nu skulle årets grøntsager gerne kunne gro i fred.

Also bed # 2 was weeded all the way.It's been a job stretched over many days to get my winter-weak body back into summer garden-shape without back pains. 6 x 1,20 metres dug resulting in one one bed ready for plants and at least 15 buckets filled to the brim with roots and weeds; Making MotherOwl and the hens happy.


     Og for at bevise at foråret virkelig er lige rundt om hjørnet. hvis ikke det faktisk allerede er forår. Det er bare lidt svært at se på denne regnfulde og blæsende barmhjertighedens søndag.

And just to prove that Spring is really just around the corner, if not already here although we do not feel like it today on this rainy and windy Sunay of Divine Mercy.
 4 kommentarer:

 1. Godt luget! Jeg er ikke nået dertil endnu. Men jeg har da fået plantet mine baby-syrener ud der hvor det halve af hækken døde for nogen år siden. Sidste år købte vi et læs jord og hældte ud der hvor de stod med fødderne i vand, og de har fået deres egen stikledning til markdrænet, så nu håber jeg på en hæk en dag igen. Jeg har gået og samlet skud og passet dem i spande inde på gårdspladsen de sidste par år. Det er sjovere end at bare købe 20 containerplanter. ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, egne stiklinger er bare sjovere. Jeg håber hegnet gror. Da jeg var lille, var syrener træer, nu er de buske. Hvordan mon det kan være? Vi klatrede i vores, så det er ikke bare fordi, jeg var mindre, for Ugleungerne kan altså ikke klatre i vore syrener. Er dine lilla eller hvide, jeg har fået at vide at de lilla ikke kna gro på egen rod.

   Slet
  2. Jeg har et par af de "kultiverede" som enkeltstående buske, nogen mørklilla (som jeg tror har figureret på bloggen, det var dem jeg farvede med) og en hvid. Men dem jeg har formeret er de helt almindeligt lyslilla som også bruges i læhegn, og de sætter altså rodskud i vildskab. Ifølge denne artikel kan man også så frøene! http://www.skanderborg-plantecenter.dk/?DK/F%C3%B8lg%20%C3%A5rstiderne/Sommer/Syrener%20%28x31x%29%20Syringa%20vulgaris.aspx

   Slet
 2. Uglemor,

  You've been very busy! All that sunshine must be so lovely after the coldness of winter. Your table looks very big. I can imagine you sitting outside and enjoying your food as the days warm up. We go on lots of picnics when the weather is good, but rarely eat in our garden. The flies usually drive us inside!

  SvarSlet