"Grønne smølfer" med pommesfrites. Ostebrød og salat.
Minimax og Uglemor var på indkøb og købe ind til i dag og i morgen. Vi købte ind til "Grønne smølfer", som er grønt forklædt som hakket kød.
Ingredienser: 1 stor squash.
Bladselleri, chili og porrer som smag.
Hakket svinekød.
Peberfrugt og pasta af røde linser til røde mønstre. Dem glemte Uglemor at putte i.
Revet mozzarella til gratinering (en anden ting, Uglemor køber halvfabrikeret).
Pommes frites er en af de ting, Uglemor gerne køber som halvfabrikata. Dels tager det virkeligt lang tid at lave selv, dels er der ikke puttet noget underligt i.
Indhold, økologiske kartofler med skræl og øko rapspolie. |
De kommer i ovnen i denne her smarte ting, der sørger for at de bliver stagt på alle sider. |
18.28 var ovnen varm, fritterne blev sat ind og Uglemor gik i gang med smølferne.
Reven squast, steges til vandet er væk. |
Kød og krydderier tilsættes. Også hjemmelavet grøntsagsbouillon. |
Lidt af en stærk peber - ikke habañero, men en af de andre. |
"Smølferne" er brunet. Nu skulle de røde pastaer og peberfrugter være kommet i, men som sagt, Uglemor glemte dem. Der blev bare drysset lidt ost over og så ind til Pommes fritterne i ovnen. |
Tidsforbrug: Fra Uglemor begyndte, til maden stod på bordet, gik der næsten en time, men de første 25 min. gik med at vente på ovnen, der skulle varme op. (Vores ovn er 200 V, så den tager 25 min, hvor stærkstrømsudgaven bruger 5-10). Atkivt tidsforbrug max 15 minutter. 18.28 til 18.41 plus lidt tid til gratinering, rystning af pommes frites og tage ting ud og ind af ovnen.
Pengeforbrug er strks værre i dag. Squash 6,- kød: 39,50 Urter osv 2 kr. Pommes frites 10,- Brød 1 kr (hjemmebagt, skulle spises i dag) skinke 9,- ost 13,- ananas: 4,- (1 dåse af 3) salat, olier smør = 94,- Pr. mand ca 13,50.
Jeg har for nylig opdaget at hvis jeg tænder varmluftsfunktionen (som jeg ikke aner hvordan man bruger og hvorfor, derfor mit sene fund) mens ovnen varmer op, så gør den det på halv tid. Og så skifter jeg bare til normal inden jeg bager mit brød. Om det bruger dobbelt strøm har jeg så ikke fået undersøgt.
SvarSletDu har helt ret, Varmluftfunktionen halverer tiden, det tager t varme ovnen op. Jeg bruger den også i en snæver vending. Strømforbruget har jeg heller ikke tjek på, men jeg formoder at det er højere end det dobbelte, for vi skruer jo netop ikke ned for varmen. Varmluft er bedst til at bage mange småkager ellers bruger jeg også mest den normale over- og undervarme. .
SletMåske varmluften bruger dobbelt så meget strøm, men den gør det jo kun i den halve tid, og så er det jo et fedt?
SvarSletNu er jeg blevet nysgerrig...
Den første ovnspecifikation jeg faldt over sagde at varmluft bruger ca. 22% mere strøm.
SletMå finde brugsanvisningen. Det er en ældre sag ;)
Slet