mandag den 30. januar 2017

Madudfordring dag 5


I dag stod menuen på pseudo-japansk fast food. Tamagoyaki, der vist bedst oversættes som stegt-det-du-kan-li'.
Det er en ret, hvor man i vid udstrækning kan tage hensyn til folks forskellige smagsløg og intolerancer, og det kan være nødvendigt i en større familie.
Vi startede sent. I Uglebo er aftensmad ofte en halvsen affære, vi har ofte travlt med så meget andet, at halv syv ikke er sent.

Uglemor og Ugleungerne gik i køkkenet. Minimax skrællede kartofler, Piraten snittede savoykål, Spirillen dækkede bord, og Uglemor fandt tingene frem:
 Æg, mel, ris fra i går, bacon i skiver, fiskesauce, 7peber, kartofler, ingefær, snittet kål og salat og rød peber - det er ikke finthakket nok.

Den ægte japanske opskrift kræver nanaimo-rod og beni shouga, men det har vi ikke, så vi bruger noget, der ligner. Gad vide hvad en japaner egentlig ville sige til mine okonomiyaki?

Man kan også bruge squash, men det er ikke til at købe for øjeblikket. Forårsløg, hvidkål, rejer, muslinger, rester ... alt muligt kan blandes i. I dag røg det meste af risen fra i går ned i.  

Kartofler og ingefær blandes i en skål, æggene knækkes i, mel, fiskesovs og 7peber tilsættes. Så varmer man en pande med lidt olie og steger noget af dejen til tenkasu - de små sprøde stumper, der bliver tilovers, når man laver tempura - igen må vi nøjes med, hvad vi har.

    Så blandes kål, salat  og ris i og tenkasu tilsættes.
Man kommer en god portion på den varme, olierede pande og lægger et par stykker bacon, eller skinke, eller kalkunbacon eller ... ovenpå.
Den første er til Piraten, der ikke kan udstå rød peber, så er det jo godt, at det kan tilsættes til os andre senere.
Så bager den under låg til kødet ser kogt ud, vendes forsigtigt - lad endelig være med at presse på den, dejen skal være, og forblive, luftig. Den skal gennemsteges, men kun lige.

Serveres brandvarm med mayonnaise, soya, ketchup, nori (sushitang) i strimler, forårsløg ... Kort sagt hvad man vil. Der findes oven i købet en okonomi-sovs.
Værsågod at spise, Spiril.

Uglemor fik den sidste, suppleret med de sidste ris, for der var ikke helt dej nok dej.

To af Ugleungerne fik i stedet røræg med bacon og resterne af pizzaen fra i går. Som sagt en fast food-dag.

Tidsforbrug: Piratens okonomiyaki stod på bordet 18.58. Så en halv time til tilberedningen, spisningen følger efter, for man spiser efterhånden som der bliver serveret.

Pengeforbrug: 6 æg: 21,- bacon: 12,- kartofler, mel, peber, ingefær, salat og kål: 28,-  = 61,- pr mand ca. 8,75 kroner. Skribenten og Hvalrossen fik en ostemad til aftenkaffen, for de var ikke helt mætte, så lad os sige 9 kroner pr. mand.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar