tirsdag den 1. oktober 2013

Oktoberpalet -- October Palette

     Nu er det blevet så køligt om nætterne, at vildvinen bliver smukt rød. Den og så den importeerede japanske ahorn er så vidt jeg ved de eneste træer, der får røde blade. Den inspirerede mig til at lave en af Pias paletter, det er da vist alt for længe siden sidst.
   Det er nogle højtråbende farver, og jeg gad nok vide om de bliver til andet end en farveprøve, men jeg må indrømme at jeg har en svaghed for den slags kontrastfylde farvekombinationer. .

Leaves in Denmark normally turn golden, yellow or brown in Autumn, only not vine and japanese maple. And the autumn red leaves of this common vine, I shot while shopping yesterday, inspired me to one of Pia's palettes.
The colours are loud, almost garish, and I wonder if they'll ever get a life outside of this swatch. But I have a penchant for vivd, clashing colour combos.


7 kommentarer:

 1. Den er da ikke til at stå for i solen! Gad vide, om den kan bruges til papirtryk/farvning som jeg prøvede sidste år?

  SvarSlet
 2. Så vidt jeg husker, brugte jeg bl.a. min "liquidambar styraciflua", som også bliver mørkerød. Tror ikke den har et dansk navn?

  SvarSlet
 3. Og der var jeg for hurtig, wikipedia siger den hedder Virginsk Ambratræ, nordamerikansk, så det er nok derfor den er rød. Hvis jeg nogensinde skulle derover, kunne nordøstkysten om efteråret være et godt bud... Hollywood kan de få for sig selv!

  SvarSlet
  Svar
  1. Virginsk Ambratræ, den måtte jeg lige slå op. Det er flot, og sikke nogen frugter ... Mon de sukker efter brune/gullige høstfarver i Nordamerika ;)
   Papirtryk/farvning, er det sådan noget kontakt-og-banke-noget? Det lyder spændende.

   Slet
 4. Sådan noget banke noget har jeg ikke rigtig fået prøvet endnu, men jeg lavede bladtryk sidste år ved at dampe en sandwich af blade og akvarelpapir. Læg arkene lidt i blød i eddikevand, lav lag med papir og forskellige blade fra haven (birkeblade blev flotte) og læg dem i et fad fx med lidt vand i bunden og en mursten ovenpå til at holde lagene godt sammen. Og så evt. et eller andet over også, så det er tæt, det er der nogen som gør, jeg tror ikke jeg havde noget fordi jeg havde for store ark, så jeg havde en bradepande med vand i bunden af ovnen. Og så ind en times tid på 100-120 grader. Tror det var i november, hvis du ikke har set blogindlægget sidste år.

  SvarSlet
 5. Jeg så billige akvarelblokke i Netto i søndags!

  SvarSlet
 6. Uglemor,

  Are these the sort of colours you would wear? They would love wonderful on the right person. Not me, of course! Too strong for my red hair and freckles. I prefer greens and browns. It's fun putting palettes together. I've been taking more notice of colours since you told me about ColorPix. That's a great little tool!

  SvarSlet