lørdag den 2. december 2017

Mere brok: Busudgaven - OPDATERET - Nu med dementi.

One last rant (I hope). This time: Busses.

     Når man som Uglemor bor på landet og ikke har bil, er man jo afhængig af det offentlige.
Vi tager en bus hjem fra Helsinge. Af og til er vi sent ude. Sidste tog går fra Hillerød 23.20. Yes sir. Fredag og lørdag kan man heldigvis tage en natbus og komme senere hjem end toget til Helsinge.
     Men fra den 10. december kommer der nye køreplaner. Uglemor så opslaget i bussen og måtte straks hjem og tjekke, hvad der skete med vres busser. Det lød jo betryggende: "Fra 10. december får linje 360R ny køreplan med ændrede afgangstider. Afgangen fra Gilleleje St. kl. 7.30 er ændret til kl. 7.32 for at få skole eleverne med fra toget."
     Men sandheden er, at vi strander i Helsinge. Ganske uden at Movia eller DOT gør opmærksom på det har de fjernet de busser, der hidtil har fragtet folk fra teaterbesøg, familiefester og fra gymnasiefester fredag og lørdag (afgangene 0.40, 1.40, 2.40 og 3.40).
     Så hvis nu nogen fra og med den 9. december tager Movias ord for pålydende og gerne vil sent hjem fredag eller  lørdag, bliver de grundigt narret. Alle afgangene efter 23.40 er nemlig fjernet. Så kan vi lære det. Fattigrøve og unge skal bare holde sig hjemme om aftenen.

Dementi: Efter maget skriven frem og tilbage med en venlig dame fra Movia, må Uglemor indrømme, at hun har taget fejl. Busserne 0.40 - 3.40 kører stadig hjem til os. De er bare døgnets første afgange i køreplanen, i stedet for som hidtil døgnets sidsge afgange.
Uglemor undskylder. 
Her kom bussen heldigvis. (Gammelt billede.)
The bus tthat came. (From a few winters ago.)
 

4 kommentarer:

 1. Det er altsammen led i en plan om at få alle folk samlet i byerne, så svinebønder og rapsdyrkere kan få lov at ødelægge naturen i fred og man ikke skal spilde skattepenge på landsbyvedligeholdelse mm. Det ville være så meget nemmere hvis alle bare holdt sig samlet der hvor virksomhederne skal bruge dem, ikke?

  SvarSlet
  Svar
  1. Næh, der er da noget, du har misforstået. De rige, der har råd til store biler, skal have lov til at bo på landet, have store, smarte gårde med pålads til heste og en fed vej lige til døren.
   Sådan er det i hvert fald i min ende af landtet. Til stor fortrydelse for svinefarmerne der får klager over deres gyllelugt fra de rige svin ;)

   Slet
 2. Ja, det er derfor vi er nødt til at bo helt hernede, hvor alting er knap så smart og dyrt. ;-)

  SvarSlet
 3. Dementi: Efter maget skriven frem og tilbage med en venlig dame fra Movia, må Uglemor indrømme, at hun har taget fejl. Busserne 0.40 - 3.40 kører stadig hjem til os. De er bare døgnets første afgange i køreplanen, i stedet for som hidtil døgnets sidsge afgange.
  Uglemor undskylder.

  SvarSlet