lørdag den 4. februar 2017

Frø i kasser - Seed in Boxes

     Som trofaste læsere vil vide, er Uglemor meget glad for japansk mad og for selvforsyning. Det kan godt være ingefær og citrongræs ikke er dyrt i indkøb, ikke engang i økologisk kvalitet, men alligevel. Og der er altid alt alt for meget ingefær i de pakker. Og citrongræs kan man kun få sporadisk
     For nogle år siden dyrkede Uglemor ingefær selv, og det var faktisk en succes. Så det skal prøves igen. Nogle knolde lå og spirede i bakken. Her er den største spire, der lige når op over jorden. De skal vis bare have en rigtig stor, flad potte at gro i, når de kommer i gang.


As readers returning here will know, MotherOwl likes all things Japanese and sustainable. Maybe ginger and lemongrass are not the biggest posts in my shopping budget, but ginger is always sold in humongous amounts, and lemongrass is not always available. Both come from far away.
Some years ago MotherOwl grew her own ginger, it was a success. So when the latest batch of ginger started shrivelling and budding, they were planted. Here's the largest bud saying hello. 

     De her tre triste stængler citrongræs var på tilbud for 2,- Og oven i købet også økologiske. De har stået i vand i køkkenet i flere uger og nu. Nu er de faktisk spiret. De skal også have en stor potte, Jeg mener, at de kan stå ude om sommeren, men de kan helt sikkert ikke tåle frost. Det skulle blive en stor, smuk tue. Den skal nok have en rulledims at stå på.

   These 3 sad lemongrass stems were down-priced at our local marked. As good as free, and they were organic too. I stood them in a jar in the kitchen, changing the water and rinsing them when I remembered. And look now ... Roots!
They'll need a big pot as well, as they grow into large tufts of plants. They'll need wheels too as they cannot stay outside during winter because of frost.     Så var jeg jo misundelig på Karnas fine frøkasser. Jeg kunne ikke lige lave noget tilsvarende, og Ugleungerne var ikke i humør til at hjælpe. Så jeg tog en papkasse og skar i stykker, så endte det sådan her´. Og det er da helt fint.

MotherOwl was envious. Karna had such great boxes for her seeds. MotherOwl could not find suited pieces of wood, the Owlets did not feel like helping. So a big box of corrugated cardboard was what I found. I'm quite satisfied with the result.     Det bedste er, at næsten alle frøene faktisk kunne være i kasse. Kun dem, der er i glas eller bøtter må stå udenfor. Nu er der orden i frøene!
 - o 0 o -

The best thing is, that all the seed bags fit in. It's only the bottles and jars left over now.

Alle frøposerne, I de øverste to riller grøntsagsfrø i alfabetisk rækkefølge. + lidt blomster
Nederste rille indeholder salater og krydderurter, sidstnævnte også alfabetisk.
Udenfor kassen er der morgenfruefrø, sorte bønner til farvning, akelejefrø fra haven, kørvelfrø og nigella.
All the seed bags went in the box, + some corn on the cob and sugar beet seeds.
Outside are marigolds, black beans for dye, chervil and a flower from the garden and Nigella seeds baking.


4 kommentarer:

 1. Jeg har sådan en symaskine, men jeg vil sgutte af med skufferne!

  Ingefærdyrkning lyder interessant. Jeg læste for nylig at man kan fryse knoldene og fik det så alligevel ikke gjort med den enorme pakke hr. G havde med hjem til mig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej, det var jo netop det, jeg heller ikke ville. Jeg har "lige" renoveret mit symaskinebord, og er faktisk stadig i gang med understellet. De skuffe ender heller ikke som frøkasser her hos mig. Jeg kan ikke forestille mig, at jeg ikke har blogget om mit symaskinebord og min symaskine, men jeg kan ikke lige finde det.
   Ingefær kan sagtens fryses, hvis man enten river det fint eller maser det igannem en hvidløgspresser, så kan man fryse en tynd plade i en frysepose. Det er super nemt at knække en passende bid af. Man skal jo bare lige huske at gøre det ;)

   Slet
 2. Din såkasse er da blevet rigtig fin og funktionel.

  Jeg forstår da godt, at I ikke vil af med jeres skuffer i sybordet. Mit sybord var også rigtig flot, og så reddede jeg skufferne til såkasser, som jeg nu kan glæde mig over. Og ude i gården står understellet til sybordet med en bordplade af skifer. Skiferpladen er fra en billardbord, som en vens ven havde kasseret. Nu har vi tre haveborde med skiferbordplade. Genbrug er godt

  SvarSlet
  Svar
  1. Genbrug er det bedste brug! Og skifer lyder dejligt, udevenligt og solidt. Hvad skete der med symaskinen?

   Slet

Jeg bliver altid glad for en kommentar, og prøver at svare på alle kommentarer .

I am grateful for all comments, and try to reply meaningfully to all of them.