lørdag den 8. februar 2014

Vævning -- Weaving


Short English summary:

Whatever MotherOwl has been doing the last months weaving has popped up. Last straw was that a friend added her to a closed FB group on Weaving. I see weaving in MotherOwl's future, more than the tablet weaving shown in the photos. . 
 - - - - - 

     Lige meget hvad Uglemor har foretaget sig i den senere tid, og ligemeget hvem Uglemor har talt med, er emnet vævning kommet op i samtalen. Uglemor har standhaftigt sagt: NEJ, der er ikke plads til vævning i Ugleboet, der er for meget andet der skal gøres ..." Nu er målet fuldt. Uglemor er - uden nogen som helst anledning eller anmodning blevet meldt ind i en gruppe for vævere på FB. Nu må Uglemor så begynde at væve :)

Her er mine hidtidige forsøg. Det er kun blevet til brikvævning.


     Mit første forsøg i nyere tid. Det er hjemmefarvet uldgarn. Det blev til en lang, solid snor til vores nye klemmepose.     Andet forsøg var en mere eksperimentiel tilgang. Uglemor konstruerede en lang brikvæve-holder og drejede derudad i tyndt hørgarn. Der er eksperimenteret med forskellige kombinationer - og taget noter undervejs. 

     I de nærmeste par dage kommer Uglemor nok til at finde den lille væv frem der står og venter på bedre dage. Det kunne være interessant at væve et furoshiki af det der hørtråd. Det bliver nok noget med blåt og et enkelt mønster. 

8 kommentarer:

 1. Haaahahahaha - sådan har jeg også sagt de sidste 3 år. Spinding ok, farvning fint, men der er så meget strik at prøve, jeg skal IKKE finde på noget mere. Vævning er ALT for stort et område, det er IKKE mig at lave stof på den måde (jeg er ikke så sybegejstret, men det skulle da ikke undre mig, om jeg en dag begynder at quilte, bare fordi jeg har sagt det). Nej, nej, jeg kommer IKKE til at kigge på vævning. Og, ja....

  Jeg er dårlig nok begyndt, men drømmer alligevel om den dag jeg kan få et hobbyrum og en skaftevæv. Selvom der er rigeligt at se til med de hjemmelavede gobelinvæve og rammevævning. Og brikvævning, hvis man lyster, indtil videre vil jeg dog se på, men jeg har godt gået og tænkt i kantbånd af forskellig art. Så det glæder jeg mig til at du kan lære mig en dag!!!

  SvarSlet
  Svar
  1. Burde vi skrive en blogpost med titlen: "Man skal aldrig sige aldrig". Det kunne i hvert fald delvist være motto for mit liv - det gælder de negative ting jeg siger. Alstå jeg vil aldrig lære at ... eller gøre det her.
   Bare vi boede lidt tættere på hinanden. Brikvævning er nemt! sammenlignet med sådan en lille væv, som jeg sidder og forsøger ikke at sige grimme ord over lige nu.

   Slet
 2. Måske vi kunne lave nogen sommerekskursioner i begge retninger med nørdedage?

  SvarSlet
  Svar
  1. Super-idé Det her vævning er ved at drive mig til vanvid ... og så kunne det være sjovt at ses i virkeligheden.

   Slet
 3. Du nævnte på et tidspunkt, at du af og til kommer til Næstved, men jeg tænker det er med familien, og de gider nok ikke vente på vi får kaglet færdig?

  SvarSlet
  Svar
  1. Det har du ret i. Vi har nogle venner i nærheden af Næstved, og det er en familie-heldagsudflugt at besøge dem. Der er ikke tid - eller tålmodighed - til nusserier.
   Jeg havde egentlig også mentalt placeret dig længere nordpå.

   Slet
 4. Fuglebjerg - lidt mod vest.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er jo tæt på Næstved set her fra Helsinges opland.

   Slet