fredag den 5. juli 2013

Rejsekortet - nej tak     Uglemor stiger på bussen med planmæssig afgang  fra vores lille landsby 12.46 for at hente Ugleungerne fra skole. Klippekortet viser for det meste 13.00.  Ugleungerne kommer løbende og vi går hurtigt ned i byen efter et par nødvendige indkøb. Der går en bus fra stationen forbi vores lille landsby 13.10, men den sender os på en halv kilometers vandring ad en trafikfarlig landevej uden fortove, så den ta
ger vi ikke med.
     Vi er færdige med at købe ind omkring 20 minutter over 1, og skynder os til stationen. Klokken 13.23 går bussen gennem landsbyen hjem igen, jeg viser klippekortet til den venlige busschauffør, og vi stiger ind. Halv to er vi tungt belæssede hjemme igen efter en rolig og smuk tur. Det kostede 1 klip = 15 kroner

     Sådan er det ikke efter 1. juli næste år. Der holden vi jo op med at kunne købe klippekort, og må bruge Rejsekortet.
     Nyt scenarie: Uglemor tager bussen fra landsbyen 12.46. Det tidspunkt registrerer Rejsekortet. Uglemor stiger af ved skolen og henter Ugleungerne. Vi går på indkøb og ned til stationen 13.23 går bussen - men hov! Det er jo mere end 30 minutter siden Uglemor bippede ind i landsbyen, så vi starter en ny rejse. Vi er enten nødt til at springe indkøbene over, tage bussen 13.10 og gå langs den farlige landevej eller betale 15 kroner for en ny tur.

     Halvanden  liter benzin, der koster 18 kroner sådan cirka, er nok til at Uglemor kan tage Zeppelinerern ind og hente Ugleunger, gå på indkøb i ro og mag og tage hjem igen. Så er der oveni købet til en is en gang eller to om ugen.

     Og lad os nu sige, at vi kommer for sent til bussen 13.23. Klippekort: Vi venter til 13.50  og tager den farlige tur hjem, det koster ikke ekstra.  Med Rejsekortet koster hvert minut efter en time ... ikke noget med at springe på bussen i sidste minut og så komme hjem. 

  - - - - - -

This post is not in English, as MotherOwl is agonizing about our Danish  transportation system. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Jeg bliver altid glad for en kommentar.
Jeg prøver at svare på alle kommentarer - og lover at hive alle kommentarer ud af spam-fængslet så hurtigt som muligt.

I am always grateful for all comments, and try to reply meaningfully to all of them.
I furthermore promise to pull your comments from spam-limbo as fast at possible.