fredag den 1. februar 2013

Ingefær-høst -- A Harvest of Ginger

     Så fik jeg høstet mine ingefær. Den store, halve knold øverst i billedet, var den jeg lagde til start. Der var en "mor-knold" mere, men den var slimet og underlig - ligesom gamle læggekartofler, så den kom ikke med på billedet.
     Det kan godt være, som nogen siger at man ikke kan dække sit eget forbrug af ingefær, men der kommer da ikke til at mangle meget. Og man kan jo høste året rundt. Disse knolde vil jeg skrabe og hakke fint og fryse ned i en lille flad pose, så knækker jeg bidder af, når der skal bruges noget ingefær i en ret.

My ginger has been harvested. The big half lump at the top is the original root, which sprouted. There was one half root more, but it was runny and slimy like the "mother potato".

Maybe I can not grow enough ginger to never buy any, but this helps - and I can harvest all year round. These roots will be peeled and chopped very fine. I then freeze it flat, and break off a chip whenever the recipe asks for chopped ginger. That is easier and creates less mess in the long run.

2 kommentarer:

  1. Jeg har også forsøgt mig m at sætte ingefær, eller hvad det nu hedder ;-) det virkede ikke - jeg kunne ikke se ii linket hvordan du gjorde. Vil du hjælpe lidt her? Flotte knolde! Elsker nemlig ingefær...

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg tog bare de ingefærknolde, jeg havde købt og som var begyndt at spire - de havde bare knopper. Jeg skar de spirende stykker fra, dem puttede jeg i en potte og holdt jorden fugtig, så groede de. Prøv igen, det skal nok komme.

      Slet

Jeg bliver altid glad for en kommentar, og prøver at svare på alle kommentarer .

I am grateful for all comments, and try to reply meaningfully to all of them.