søndag den 30. marts 2014

Ny vævekam -- New Heddle

     I dag lykkedes det, Jeg fik hentet min nye kam med væv. Den er blevet støvsuge, skrubbet, vasket og tørret af, og har ligget ude på havebordet til tørring og luftning. Den har ikke været meget brugt.Der var et stykke stof på væven, hør i halvfjerdserfarver, brunt, gult og orange, rullet op om aviser fra 1985. Trenden var filtret, mus havde gnavet i den, og mange af trådene var knækket. Jeg klippede det bare af, men har faktisk planer om at binde enderne pænt og vaske det. Det er lidt kulturhistorisk, og minder mig om min gamle håndarbejdslærerinde -ikke nogen rar ting at tænke på, vi var ikke gode venenr.
    Og nej. to væve er ikke for meget. Jeg har masser af planer.

Finally today I got my new rigid heddle with a loom. It has been vacuum cleaned, wiped off and scrubbed. Then it was put outside in the sun to air and dry, It has not seen much use. An old fabric was still in progress, rolled up on newspapers from 1985, The warp was tangled and mousebitten. I just cut it off.
And no. Two looms are not one too many. Now I can weave rag rugs and finer fabric simultaneously.  Kammen er meget finere end den gamle. Jeg har planer om noget hobbit-agtigt stof. 
  - - - - -
 The heddle is much finer than my old one. I' going to weave some hobbity fabric on it.
Den nye væv. Den er mindre, mere handy, og - tror jeg - af ældre dato en den jeg har haft hidtil.

 - - - -

The "new" loom, smaller, more handy and I suppose older, than my old one.


4 kommentarer:

 1. To væve er absolut ikke for meget. Jeg kunne godt bruge to brede og så en lille testvæv til at lave diverse øvelser på.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er faktisk hvad jeg har nu. Den lille er en russisk mordmodel anno dazumal, der er lettere ramponeret, men den virker. Det var den, jeg vævede furoshiki på til start. Du må på DBA og lede. Der er faktisk mange væve lige for øjeblikket.

   Slet
 2. Min veninde har faktisk lovet mig en væv hun har efter sin mor. Ved dog ikke, hvornår hun får ryddet sin skunk.

  Jeg kigger på dba efter kamme, jeg vil gerne have i hvert fald 70/10, 80/10, 90/10 og 100/10 hvis det eksisterer, bare de er over 60 cm så kan jeg korte dem ned hvis de er længere. Og bruge stumpen til en testvæv! Den tror jeg bare, jeg bygger selv på et tidspunkt. Men finder jeg de fine kamme og de sidder på en væv, så kan jeg vel godt tage den med ;-)

  Hvor fin er så den kam du har nu, og vævebredden?

  SvarSlet
  Svar
  1. Begge de store væve er på 80 cm vævebredde. den lille omkring 30. Finheden i de to kamme er 36/10 (den gamle) og 80/10 Finheden på den lille aner jeg ikke, det er sådan nogle sære metal-øjne, men efter øjemål også omkring 36/10.

   Slet