tirsdag den 7. januar 2014

Et nyt år, en ny helgen?

      Hvert år til nytår bruger jeg Jennifer Fulwilers "Helgen-generator" til at finde mig en helgen for det kommende år.
     Det første år (2011) fik jeg tildelt Angela Merici - hun er helgen for syge, for folk, der mister deres forældre og fysiske lidelser. Det foruroligede mig en del, men så læste jeg mere om hende, og fandt ud af at hun havde undervist børn i troen, og jeg underviste (og underviser stadig) mine egne børn i religion, og supplerer andre fag efter behov. Det gav straks mere mening.
     Der er flere, der mener, at man bør vælge to helgener, og det er jeg enig i. Derfor valgte jeg to helgener de næste år.

     I 2012 fik jeg så Sankt Paul Miki, japansk martyr - meget passende, da jeg lige var begyndt at studere japansk
Og Sankt Josef - det undrede mig. Han er helgen for en god død, men jeg håbede ikke at det ville være relevant endnu.Det år var jeg meget syg, og begyndte at tro at jeg faktisk fik brug for Sankt Josefs hjælp.


     Næste år (2013) fik jeg så sankt Hedvig, dronning af Polen - et andet af mine store interessefelter. Jeg har studeret polsk i mange år - og Sankt Josef igen. Der måtte jo være noget, jeg ikke havde fattet første gang. I løbet af dette år opdagede jeg FODMAP-kuren, og genoptog af den grund mange af de ting, der havde ligget hen, så en god død blev ikke relevant.

     Så i år, 2014 har jeg fået tildelt den hellige Rose af Lima, hun var meget smuk, og frygtede derfor at blive grebet af forfængelighed, Jeg har aldrig lidt af den helt store skønhed og er aldrig gået op i mit udseende. Men hun er også helgen for blomsterdyrkere, gartnere og folk der broderer og syr. En god helgen for det kommende år, hvor jeg håber at udvide mit virke med at fremstille salver, sæber og krydderier.
    Og den anden helgen - nok engang Sankt Josef! Der må virkelig være noget, jeg ikke helt har fattet. Nu har jeg sat dette billede af ham på min computerskærm, og beder en bøn til ham om oplysning, hver gang jeg ser det billede.
     Nu har jeg så lige løbet listen over hans virkefelter igennem igen, og der er jo flere ting, der nok kunne være relevante. Kristne familier, håndværkere, lærerer, ægtefolk, rejsende, opdragelse og uddannelse, økonomistyring og sågar folk, der fremstiller sklik (en af mine drømme), desuden for folk, der tøver, tvivler og udsætter!  Det lader da til at blive et spændende år.

6 kommentarer:

 1. Uglemor,

  St Rose of Lima and St Joseph are two of our family's favourite saints. What wonderful intercessors for you to have for 2014!

  SvarSlet
  Svar
  1. Thank you for your comment. I was so sorry, I did not get it written in English, but it was late, and I was tired. Thanks for reading it anyway.
   St. Rose of Lima is a new saint for me, I'll have to read up on her life.

   Slet
 2. Jeg har lige svaret dig inde "hos mig" at du jo kunne bruge årets helgen, så ville jeg se om du havde skrevet om heste, men nej... Det er altså lidt sjovt.

  SvarSlet
 3. Jeg kunne ikke nære mig, jeg MÅTTE trykke på din knap. Jeg fik St. Joseph Moscati
  Feast: April 12, Patronage: Bachelors; People Rejected by Religious Orders; Physicians

  Ikke nogen wow oplevelse, men jeg kan jo lade den simre lidt i baggrunden. Jeg har faktisk noget tid summet over det med at "være til tjeneste". Eller også er det fordi jeg selv trænger til lidt healing - ja tak!

  SvarSlet
  Svar
  1. Han er da en ordentlig helgen, jeg måtte også slå ham op. Noget med helbredelse og stå til rådighed, ja det lyder jo ikke så dårligt.
   Jeg tror jeg gemmer posten om de røde heste til det kinesiske nytår.

   Slet
  2. Den der samtidighed/sammenfald er alstå en sjov ting. Jeg synes det sker tit, man tænker ikke på et eller andet sært som foreksempel røde (ild-)heste i længere tid, og så pludselig kan man ikke vende sig uden at støde ind i røde heste ;)

   Slet

Jeg bliver altid glad for en kommentar.
Jeg prøver at svare på alle kommentarer - og lover at hive alle kommentarer ud af spam-fængslet så hurtigt som muligt.

I am always grateful for all comments, and try to reply meaningfully to all of them.
I furthermore promise to pull your comments from spam-limbo as fast at possible.