torsdag den 7. marts 2013

Mere Firkantflet -- More Candy Wrapper baskets

     Så synes jeg at bunden er stor nok. Nu skal vi bare spise noget mere chokolade, så jeg kan få til siderne. For nu er der ikke mere. Jeg har flettet alle de led, jeg kunne, og nu kan man se, hvordan de skal sys fast - og hvor meget der mangler endnu. Firkanterne her er fra mindst 9 plader chokolade, jeg startede med alle de kedelige stykker, dem med indholdsdeklaration osv. men jeg havde ikke regnet med at lave kurven så stor :)
     Tråden, jeg syr med, er mindst 40 år gammel. Den har ligget i bunden af min tønde sammen med en masse af samme slags. Det er en tynd hækletråd i varierende brune nuancer. Og lige meget hvad jeg har forsøgt at bruge den til, har det bare set grimt ud. Men til dette formål er den perfekt. Stærk og tynd. og den grimme farve gør ingenting, man kan alligevel ikke se den. 

 - - - - -

Now the bottom is big enough. The next thing is making rings for the sides. But I ran out of squares before I was halfways with the first ring. In the photo I have placed the unfinished ring, and put arrows to show how they're sewn together, and how much is still missing. We got to eat lots of chocolate for Easter.

The thread used for sewing these baskets together is at least 40 years old. It has lain in my yarn barrel together with many more of the same kind. A variegated brown crocheting yarn. I tried using it for several projects, but no matter what I tried it turned out ugly. Now I found the perfect use for it. It is thin, yet strong, and the ugly colouring is invisible here. Yay for stash-bashing. I have enough ugly brown crocheting yarns to make at least hundred baskets :)
     Den første kurv herunder  er lavet af müsliposer. Den er meget tyk og let klodset. Jeg tror måske at müsliposer er bedre til glasringe.Bunden med huller i ses for neden.

 - - - - -Stash Bashing  LINK til Tøm Tønden Torsdag

My first basket is made from mysli bags. It is very thick. Maybe mysli bags are better suited for glass rings than for baskets.
The bottom with holes in it is on the bottommost picture.


 • Måske færdig mysliposekurv. Det kan være den bliver en ring højere. 
 • Maybe finished mysli bag basket. Maybe I'll make one more ring. 
 • Spiral-bund, der hverken er helt færdig eller syet sammen, men det er let at se princippet her. 
 • Spiralling bottom. Neither finished nor sewn together, but this makes it easy to see how it is done. 

2 kommentarer:

 1. Hvad med at male dit eget papir - eller er det snyd? Det kunne se herregodt ud med blandede akvareller....

  SvarSlet
  Svar
  1. Ikke det fjerneste snyd i det, men for at folde med akvareller skal man klistre tape på og så mister det lidt af "livet" i farverne. Ellers skal man bruge noget supergodt papir - og sørge for at det aldrig bliver vådt. Folk folder også af ugeblade og reklamer og gavepapir, og de klæber bogbinderplast eller klar pakketape over for at gøre det holdbart. Jeg har såmænd også overvejet at folde af mel- og sukkerposer. Måske kunne det blive bittesmå kurve til julepynt. De bliver i hvert fald ikke våde.
   Hvis jeg er lettere hysterisk med vådt, skyldes det at jeg flettede en superflot kurv i avisstrimer (den anden flettemetode) og den fik Minimax til at hente æg i. Den holdt kun til han tabte kurven første gang :(
   Masser af ideer, og ikke nok tid *suk*

   Slet