torsdag den 3. september 2015

Perlegrus -- New Pattern?

     Kan I huske tingfinderpungene? Kanten foroven var strikket i et særligt mønster og nogengange med to farver. I går så Uglemor en der strikkede det samme, bare med tre farver. Det måtte prøves. Ja faktik har Uglemor allerede prøvet med tre farver, men fordi hun led af den vrangforestilling at der altid skulle strikkes to pinde i samme farve lige efter hinanden, blev resultatet ærligt talt ikke særligt kønt.
     Men se nu her, hvis man skifter farve for hver pind, så ser det helt anderledes ud.
     Og samtidig fik mønsteret et navn. Det hedder perlegrus
- o 0 o -

Remember the Treasure pouches? The upper edge was often knit in two colours. Yesterday MotherOwl saw somebody knit the same pattern, but in 3 colours. Actually MotherOwl already tried 3 colours, but because she suffered from the misconception, that you had to knit 2 rounds with each colour the result was rather ugly. Yesterday she learned to change colour for every round and look now:
 • Gammel tingfinderpung til højre og det nye trefarvede forøg til venstre. Det er lidt sjovt. 
 • Old pouch at the rigth and the new swatch in 3 colours to the left. It looks good. 

Næste forsøg må være en 2 farvet omgang, hvor man strikker to række farve A, en række farve B osv. Gad vide hvordan det vil se ud?
- o 0 o -
A new thougth. Wonder how this would look in two colours like this, two rows of colour A, one row of colour B, repeat.

I have no idea of what this kind of knitting is called in English. It's knit like this:
CO an uneven number of sts.  Join in the round, *k1, sl 1 wyif * Repeat for as many rows as you like, but at least  5.
The old pouch was done with 2 rows white, 2 rows purple, 2 rows white etc.
The new pattern: one row yellow, one row green, one row red, one row yellow etc.Nå, jeg fik aldrig trykket på "udgiv",  så her er forsøget fortsat med 2 farver der lader som om de er 3.
- o 0 o -
Well, I never did clic the "publish" button. Here's the swatch continued with 2 colours, pretending they're 3.Og hvis nu man bytter om på bund- og mønsterfarve, så ser det sådan ud.
- o 0 o -

And if A and B changes roles, it looks like this.


Linking up with Ginny - better late than never.2 kommentarer:

 1. Fint eksperiment - er det farvekombinationen som kaldes perlegrus? For jeg synes det ligner det jeg kalder vævestrik. (strik 1, slip 1 med garnet foran på retsiden)

  Jeg har ikke tålmodighed med fairisle og den slags, men det her kan jeg lige være med på, god måde at variere farver uden at altid få striber!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er en afart af vævestrik, om det er farvekombuinationen eller det mønster, der kaldes perlegrus - eller måske kombinationen, ved jeg ikke. Der findes jo flere slags vævestrik. Jeg lærte dette fra en amerikansk side, der med garanti aldrig haved hørt om ævestrik, og det havde jg heller ikke dengang.
   Fair Isle er ikke kompliceret, ikke mere end vævestrik i hvert fald. Det er jo altid kunretmasker (jeg strikker kun på rundpind) og max to farver, det går lige. Og så ligner det en million ;)

   Slet