torsdag den 23. februar 2017

Frø! -- Seeds!

     En af bivirkningerne ved at orden frøene pænt i kasser, er at jeg blev kar over, hvor gamle nogle af frøene lige var. Mange af dem havde stadig årstal der begyndte med 19, og flere endnu var købt i Tyskland foråret 2004. Måske har vi her årsagen (eller en af dem) til Uglemors manglende haveheld de seneste par år.
      Der skulle altså købes nye frø. Ud over radiser, spinat, grønkål, salat og alle de der almindelige frø, sneg der sig nogle underlige frø ned i rygsækken.
     Et supermarked, hvor jeg ikke plejer at komme holdt ydermere frøudsalg. Uglemor er let at friste.

- o 0 o -

A side effect of putting all the seeds in a box was that MotherOwl realized just how old some of her seeds were. Some of them hail from last century, and even more were bought during our stay in Germany (Spring of 2004). Maybe MotherOwl found the reason (or one of them) for her missing gardening luck these past years.
New seeds were written on the grocery list. Kale, radishes, salad and corn are not something to show off, but more exotic seeds fond their way into MotherOwl's backpack as well.
A supermarket, which is not one of MotherOwl's normal haunts, had their seeds downprized. MotherOwl was tempted.

Knolde af Rød solhat og "Raketblomst"
Jordbærtomater (en tomatillo-art), gule majroer, sjove squash
Artiskokker, persillerod, busktallerkensmækker med røde blomster.
Marietidsel, Gul sommerfugle-tallerkensmækker, spindehør - denne pose stod et forkert sted, og var den sidste af sin slags, man har da lov at være heldig.

     Nu mangler Uglemor ikke ret mange frø, for at have alle dem, hun drømmer om. De mest savnede er jernurt, kvan og vaid.

- o 0 o -


Rhizomes from Echinacea and "Rocket Flowers"
Strawberry-tomatoes (a savoury tomatillo), yellow swedes, a funny squash,
Artichokes, parsley root, red flowering and bushy Tropaeolum,
Mary Thistle, yellow butterfly tropaeolum, spinning flax. The latest was pure luck. MotherOwl saw the empty spot and sighed, then, searching for verbena (which was not there) she found one misplaced bag of spinning flax. Yes!

Now MotherOwl does not lack many species, notorious among those are verbena, voad  and angelica.


11 kommentarer:

 1. Vau eller Vaid? Du skriver noget forskelligt.

  Vau = weld
  vaid = woad

  Jeg har muligvis begge dele.

  SvarSlet
  Svar
  1. Oh, bugger, jeg mener den der giver blå. Jeg gider i den grad ikke at dyrke farveplanter, der giver gul. Naboen har birketræer og markerne bugner af lugtløs kamille. Altså vaid. Jeg ved ikke, hvorfor jeg aldrig kan huske den på dansk. Jeg retter skyndsomt.

   Slet
  2. PPS. Jeg blev så tosset på mig selv for igen-igen at rode rundt i dem, at jeg slet ikke så at du muligvis har frø af begge dele. Det lyder spændende. Har du kunnet få dem til at gro? Jeg har noget, nogen engang - længe siden - forærede mig, men det er vist hverken vaid eller vau, og nu har jeg bøvl med at udrydde dem.

   Slet
 2. Man skal have gang i dem tidligt, for at få dem store nok - dem som er selvsået er altid større, men har vi et lunt efterår er faren at de selvsåede spirer i november og dermed bliver til 2. års planter sommeren efter. De giver blå farve første år og frø andet år. Så i år har jeg forsøgt mig med at smide dem på friland i januar! Måske smider jeg lidt flere i marts for "videnskabens skyld". Men har også forspiret inde, det kan du godt gå i gang med.

  Vau fungerer på samme måde, frø andet år. De giver en mere kølig, kraftig gul end alle de andre, så den er alligevel ikke dum at have og kan tørres. Dog skal den helst ikke over 70 grader, så bliver det brunt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvis du kunne undvære en bitte-lille smule frø til en farveplante-lysten Haveugle, ville jeg blive meget glad. Min have er mellem 2 og 3 uger bagud klimatisk set i forhold til Næstved, så det burde kunne nås.

   Slet
  2. Så er det bare op til Postnord....

   Slet
  3. Tak igen. De ankom i dag, og der var hul i kuverten, så hvis der gror vau hele vejen til Sydsjælland herfra, så er det PostNords skyld ;) Der er stadig masser tilbage til at plante af. Det er fint vejr i dag, så der bliver sået med det samme.

   Slet
 3. PS tror du måske du kunne fjerne den ekstra captcha igen, hvor jeg skal vælge alle lagkager, huse og meget andet godt inden jeg må sende?

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har lige tjekket. Alt, hvad jeg kan fjerne, er fjernet. Fri adgang for alle uden ordbekræftelse. Det må være en Blogger vs. WordPress-ting igen. :(

   Slet