mandag den 22. april 2013

Blinis med stenbiderrogn - Blini with Lumpfish Roe

Stenbiderrogn er jo en typisk forårsspise i Danmark, men Uglemor var bange for ikke at kunne nyde det på den nye diæt. Men det lykkedes. Opskriften er lagt ind under "Opskrifter fra Uglemors nye liv", men jeg vil gerne dele den her også:

     Blinis med Creme Fausse (snyde-creme fraiche)
1 æg, delt
1½ dl vand
lidt salt
100 g mel (75 g spelt-  10 g ris-  og 15 g majsmel eller ½ boghvede ½ spelt)
  Pisk æggeblomme sammen med vand. Pisk mel og salt i. Pisk hviden stiv og vend den i dejen. Bag små, tykke pandekager på en slip-let pande med ganske lidt smør/olie - tør panden over med et stykke køkkenrulle og tør panden med den igen, når den er ved at være tør.

½ dl laktosefri piskefløde
½-1 tsk citronsaft
salt, chilipeber og sukker efter smag

   Rør lidt citronsaft ud i noget laktosefri piskefløde indtil det stivner, smag til med salt og cayennepeber og et nip sukker.

Stenbiderrogn
Purløg
   Server med fintklippet purløg og stenbiderrogn.

 - - - - - 

Lumpfish roe is a Danish Spring luxury. It is only in season 3-4 weeks every Spring, and it tastes so good. MotherOwl feared that her new diet would interfere wiht her enjoying this part of Spring, but all obstacles were overcome, and here's the recipe for Spring luxury:

Blini wiht Lumpfish roe and "Creme fausse"  (Creme fraiche substitute)
 1 egg, separated
150 gr. water
100 gr flour (½ buckwheat, ½ spelt. Or 75 gr speltflour, 15 gr cormflour, 10 gr riceflour)
butter or oil for baking.
Beat eggyolk and water, add flour and salt . Beat the egg white to a foam and incorporate this. Bake small, thick pancakes on an oiled pan. Add butter, dry off with a wad of kitcen paper, and re-butter the pan with this wad as needed. 

50 gr. lactose-free cream
1 tsp lemon juice
salt
chili powder
sugar
Pour lemon juice into the cream until it curdles. Mix in salt, chili, and sugar to taste

Lumpfish roe
Chives
 Serve with finely cut chives.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar