torsdag den 13. december 2012

Hvad nu? --- Now what?

Nu har Uglemor og Ugleungerne igen lavet sære ting. Hvad er nu det? Og nej, det er ikke sæbe ;)

MotherOwl and the Owlets have been making strange objects again. What's this? And no. It's not soap again ;)


  • En lille honningkagemand mand og en slikstok.
  • A gingerbread man and a candy cane. 


     Vi har læst "Det lille hus i den store skov" og forsøgt at lave ahornsirup slik. Det var et forsøg, og vi er ikke helt sikre på at det lykkedes. Vi kogte ahornsirup indtil det begyndte at blive grynet. Ugleungerne havde fyldt en stegepande og diverse skåle med sne og så hældte Uglemor forsigtigt snirkler i sneen. De blev lidt gummiagtige, men de forsvandt lynhurtigt ned i Ugleungernes maver. Smagen fejler ingenting i hvert fald.
     Resten hældte Uglemor i en chokoladeform. Det blev til adskillige små mænd og slikstokke. Ahornslikket er ikke bolcheagtigt sprødt som vi havde forventet, men snarere grynet eller flageagtigt, og smuldrer, når vi bider i det. Men igen, smagen er herlig.
     Siruppen kommer fra en stor dåse, vi fik forærende i sommers, Vi brugte ca. det halve i går, og hvis frosten fortsætter - det fryser lige nu godt 7 grader - så kan det være jeg prøver med resten senere i dag. Eventuelt efter lidt efterforskning på nettet.


MotherOwl has been reading "Little House in the Big Woods" aloud for the Owlets, and as it was cold and snow, we decided to make maple candy. We looked in the book, and just boiled the maple syrup while stirring occasionally until a drop on a plate turned stiff. Then MotherOwl poured it over the snow which the Owlets held in cups and bowl.

Then the rest went into candy forms. The syrup poured over snow became rubbery, maybe -4 degrees centigrades is just not cold enough ;) and the small men and candy canes are flaky like, disintegrating when you bite, but the taste is fine. Not a bit was left over from the snow ones, and only because MotherOwl evilly hid some away did a few small men survive until today.
We wonder if it's supposed to be like that. Not at all hard like normal candy but flaky and granulated

The syrup is from a big tin of maple syrup, we only used about half of it. Maybe we'll try again today, it's now 7 below zero and getting colder ;) I like snow!



Ingen kommentarer:

Send en kommentar