torsdag den 26. januar 2017

Om mad, tid og penge - English notes added

Kilde: Ugeposten Weekend. 19. januar 2017
     Uglemor er blevet provokeret. Læs artiklen her på billedet:

Derfor vil Uglemor hver dag i den kommende uge dokumentere tids- og pengeforbrug på mad til 7 persomer.


Uglemor har et par teorier:

- Børn kan hjælpe med at lave mad. Det bliver de måske oven i købet bedre til mange ting af.

- Det er billigere - langt billigere - at rive mine gulerødder selv.

Der er nogle færdigvarer, det faktisk er smart - og billigt - at bruge. Dokumentation kommer.

- Som en dame i byen sagde i dag: "Vi skal tænke selv!"


News in English:
MotherOwl read something about conveinence food being a necessary thing in modern families. She's going to prove it's not true by blogging the cooking happening in the Owlery during one week. Time and money spent ect. 

2 kommentarer:

 1. Jeg sad og filosoferede over, om børn måske endda blev bedre til at lave deres lektier, hvis de havde fået noget i skrutten først? Og socialiseret lidt omkring rivejernet og den slags. Har du en mening om det?

  Kommer de virkelig først hjem kl. 16.30? Jeg husker da at jeg havde en god portion eftermiddag til mig selv, da jeg gik i skole, men den gang var de jo heller ikke bange for at lade børn bære en husnøgle og være alene hjemme.

  SvarSlet
  Svar
  1. Skoletiden er gradvist sat i vejret de seneste 20 år. Min ældste havde fri hver dag kl. 11.30 i de små klasser. Hun tog selv bussen hujem, og var hjemme, når klokkerne ringede kl. 12. Nu har de tidligs fri 12.45 og er pga bussernes nye, elendige køreplaner så først hjemme 13.30. Og nej! Børn kan da ikke længere gå alene i skole eller komme hjem alene før i 4. klasse :) Det har jeg tænkt mig at skrive om en af dagene. For jeg har absolut en mening om rivejernets og bussernes betydning for børns evner.
   Ugleungerne går ikke i folkeskolen, og er derfor mindre ramt af skolereformen. De er hjemme på varierende tidspunkter, tidligst 13.30 (dem i 4. og 7. klasse) og senest (9. klasse og kun én dag om ugen) kl. 16-00. Vi får en smøremad ved 14-14.30-tiden. De hjælper med at lave mad, vaske op og bage brød.

   Slet