fredag den 14. februar 2014

Knapsuppe -- Button Soup

 • Dette er en knap.
 • This is a button.
     Ugleungerne har læst om at koge knapsuppe. DEt er en Anders And-bog hvor Minnie narrer Onkel Joakim til at lave en god suppe ved at tage en stor knap, og koge suppe på den. Hver gang hun smager på suppen, kommer hun på en ting, der ville gøre suppen bedre, og til sidst har Onlkel Joakim givet hende alt, der skal til fior at koge en fremtragende suppe, som alle Andebys ænder så spiser med god appetit. Så ville Ugleungerne selvfølgelig også koge knapsuppe. Da Uglemor imidlertid ikke var begejstret for at koge en knap for hvad mon der er i sådanne knapper? Lak, plastik ... ikke suppe-egnet i hvert fald.
     Derfor fremstillede Uglemor en suppeknap. Vi fansdt en tyk askegren, Uglemor savede en skive, sleb den og borede de fire huller Piraten bestemte, den skulle have. Vi snakkede om save, da den ene sav var helt sløv, man kunne se at tænderne var runde - så der blev skrevet savklinger på huskesedlen. Og så følte vi på sandpapir, som Uglemor har i forskellige finheder fra 80 til 1500. Dette sidste, meget fine sandpapir kom dog ikke i anvendelse til knappen. Vi stoppede med det mere almindelige 400. 
     Efter at billede er taget, er knappen blevet kogt i olie for at gøre den mere suppe-egnet. Den blev også mørkere.
     Vi håber at prøve knappen af i morgen, og så håber vi at knapsuppen vil smage bedre end den suppe vi kogte i går uden knap.

 - - - - - -

The Owlets have read about how Minnie Mouse tricked Uncle Scrooge into making soup for all the Ducks by making button soup. Every time she tastes the soup, she mentions some "little thing" to improve the soup. And in the end Uncle Scrooge has donated all the ingredients for a hefty soup. Of course the Owlets wanted to taste button soup, but MotherOwl did not want to boil a button. Thy're made of plastic or lacquered wood. Not soup ingredients really. MotherOwl then made a soup button. One piece was sawed off a fairly thick ashen vranch, Then it was polished. The Pirate choose how many holes MotherOwl had to drill. After the photo the button was boiled in oil, to make it more soup-worthy. It turned darker as well.
 We talked about saws, as one of them was totally dull, the teeths were visibly rounded, and sandpaper, MotherOwl pulled forth sandpaper in many grit sizes, from 80 to an incredibly smooth 1500. This last was not used for the soup button. We stopped at the more normal 400.
We hope to try the soup buttomn tomorrow, and all hope that tomorrow's soup will prove better than yesterday's soup with no button in it.


8 kommentarer:

 1. Jeg synes du skulle lave nogen flere og bruge dem som - knapper. Har selv planer om samme. Min mor har en samling hulsten som jeg har fået lov at rode i, for at se om der er nogen egnede. I det hele taget kunne jeg godt tænke mig på et tidspunkt at lave knapper! (jeg skal SÅ meget have et hus med eget værelse snart)

  SvarSlet
  Svar
  1. De her er altså alt for store og især for tykke til at blive brugt som tøjknapper. De er ca 3½ cm i diameter og 1 cm tykke. Jeg har skam fremstillet knapper - og jeg forsøger mig med forskellige træsorter og plantefarver, for at se, hvordan det ser ud. De er meget forskellige.
   Hulsten - hvordan vil du bruge dem til kanpper, det lyder spændende. Et rum til projekter osv er ikke for meget. Har I et meget lillehus? for udenomspladsen kniber det vel ikke med, når du har heste. Der er jeg mere brgrænset med 1000 m2.

   Slet
 2. Taskeknapper? Store tykke trøjer? Pynt på billedvævning?

  Ja, vi har bad, køkken, som også er mit kontor, stue, soveværelse og et mindre værelse med skrå vægge og ringe lys, hvor jeg slet ikke ville kunne være med noget som helst. Til gengæld har jeg en stor stald, men der er jo lidt koldt, og 7 tdr. land. Stuen er det eneste reelle rum og som også har godt lys, men jeg mangler vægplads, og der skal jo hele tiden ryddes væk. Mine materialer er spredt i hele huset, fx. står min henkogningsgryde i badeværelset, kardemaskinen i klædeskabet osv. Jeg truer nogen gange for sjov med at flytte manden ud, så jeg kan skrotte tv'et og hjørnesofaen.....

  SvarSlet
  Svar
  1. Det lyder som mig inden de to ældste flyttede ud. Vi har nogle flere rum, bl. a et arbejdsværelse og to børneværelser, men vi er jo også flere; og så vores bøger! Dem har vi mængder af, vi læser og studerer, og jeg kan love dig at de fylder. Og så er det alligevel i stuen at det hele foregår., så der skal ryddes væk igen også her. Vi har et legebord, der ikke skal ryddes, men tænk det bliver hele tiden fuldt :)
   Kunne du ikke arbejde på at isolere et stykke af stalden og så sætte en brændeovn derud - eller sådan noget. Det ville da være syd at flytte fra sådan et herligt sted.

   Slet
 3. Jeg har mindst 3 forskellige snedige ombygninsplaner, men det kræver kontanter som jeg ikke har, og der står 3-4 andre reparationsting foran (bl.a. tvungen anlæggelse af kloak), som nok er mere nødvendige end det sjove. Så med mindre der lige dumper mindst en halv mill. ned i skødet på mig, må jeg nok vente og omrokere og strukturere så meget jeg kan. Bøger er noget jeg må rydde ud i, hver gang jeg får nyt.

  Faktisk ville jeg gerne flytte, det er ikke særlig sikkert eller sjovt at ride herude på vejene, så jeg har mistet gnisten. Åh, vi så et fantastisk hus i Liebhaverne (tv) med "atelier" på overetagen lige op af Gribskov og omkranset af træer = ingen konstant blæst! Men vi kan nok ikke sælge det her før det bliver sat lidt i stand, og så har vi jo ikke råd til at købe noget større bagefter. Jeg kunne godt nøjes med lidt mindre jord, fordelen ved at have det er at nabostøj kommer på afstand.

  Nå, drømme kan man jo altid og så ellers gøre det bedste med det man har, her og nu.

  SvarSlet
  Svar
  1. Op ad Grib Skov. Det lyder godt, så ville vi jo næsten blive naboer! Tag så og vind i Lotto :)

   Slet
  2. Ups, jeg overså at det bare var i fjernsynet, du havde set det herlige hus. Vi har ikke TV, så det "falder ud" af mine tanker. Vores vej til skoven er blevet lukket for et par år siden, så nu kan man ride og cykle næsten sikkert til/gennem skoven. Vi mangler så bare en hest, og må nøjes med jernheste ;)

   Slet
 4. Jeg er fuldstændig ligeglad med tv, men jeg bor sammen med en som ikke kan slappe af uden. Og jeg kan jo ikke tillade mig at bestemme ALTING. ;-)

  Vi har så heller ikke pt. 4 komma noget millioner.

  SvarSlet