lørdag den 22. februar 2014

Dit og dat og tanker


I går skulle Spirillen hen og besøge UgleMormor. Det betyder, at Uglemor kører ham til en station i en by, vi normalt ellers ikke kommer til. Der ligger et genbrug, der som regel ikke har åbent, når jeg kommer forbi - eller jeg glemmer at gå derhen. Men i går huskede jeg det. Der fandt jeg blandt ander de her to garnnøgler. De er - håber jeg - perfekte til min nye vævedille.
     Der var også et sæt dominobrikker - inkomplet - for 2 kr, som jeg skal bruge til et faste-projekt, og nogle trådhylder til at tørre sæbe på, små kulørte glaskugler og et par sjove mønter. Jeg elsker bare at gå og rode i kasser og kurve, og jeg kunne have købt meget mere, men det skal jo også bruges.


Et forsøg på at væve med det grønne garn på den trend, jeg lige havde sat op:
     Vi kom på Facebook til at diskutere saori og efter at have slået det op på nettet, må jeg konstatere at at min første vævede ting, som faktisk også er noget japansk (furoshiki) ved et tilfælde er blevet saori-vævet på samme måde som Misao Jos. Jeg knækkede en trendtråd og vævede bare videre, ind i mellem, over, udenom, over osv de underlige trendtråde, idet jeg tænkte at det måske var et udtryk for at kun Gud skaber det perfekte, vi andre må leve med "stykkevis og delt".
     Jeg kan godt lide den slags intuitive ting, så længe processen ikke kommer til at overskygge det endelige resultat. Derfor  kan jeg vældig godt lide Misao Jos obi'er der jo stadig tjener deres formål, hvorimod de der vævede stykker, der buler, flosser og har lange tråde ud over det hele, og derfor ikke kan anvendes, ikke lige er min kop the.

Og det fik mig til at tænke. Saori betyder forskellig vævning, altså som i: Vi væver alle forskelligt, som et udtryk for det vi er. Tit prøver vi jo på at være originale. Det er ikke det vi skal stræbe efter, for så lader vi os jo igen begrænse af andre, nemlig i at skulle gøre noget, ingen har gjort før. Det der er værd at stræbe efter er "sa" - forskellighed, unika, at det man gør er et udtryk for en selv. Ikke at det nødvendigvis er noget aldrig fr set. I stedet for さをり saori - forskellig vævning - vil jeg foreslå さ作 - sasaku - forskelligt værk. Det er altså et ord, jeg selv har opfundet, og jeg tror ikke det findes på japansk; men meningen er i hvert fald god nok.

Dette emne kræver egentlig mere plads og flere tanker.
Blandt andet om fordelene ved det spirale organisationsprincip. De kommer snerer.

10 kommentarer:

 1. For beeep da også - jeg havde lige skrevet et langt svar og så trykker min fede finger på den forkerte knap. Men altså, jeg er enig i dine betragtninger. Der er gået lidt samme trend i "art yarn", og jeg kan ikke se forskel på mængden af output.

  Faste?

  SvarSlet
  Svar
  1. Øv ja, de fingre kender jeg, de sidder også på mine hænder lidt for ofte. "Art yarn" er da sådan noget, jeg er i gang med at lære ikke at fremstille, når jeg spinder ;) det skulle jo helst kunne du til noget.
   Faste er forberedelse til påske - mere om dominobrikkerne kommer.

   Slet
  2. Ja, det var brikkerne der vakte min nysgerrighed, fasten kender jeg dog trods alt af omtale. ;-)

   Nej, det du laver er slet ikke godt nok til art yarn (det er derfor jeg kalder mit for fun-yarn). Hvis du googler eller følger gruppen på Rav, vil du se at det helst skal være så tykt at det strikkes på pinde 20 og have lange naturkrøller hængende eller som minimum flettet barbiehoveder ind i garnet! Blonder og perler og helst ikke mindre end 10 farver. ;-)

   Noget af det er dog også flot og sjovt, jeg lånte på et tidspunkt et par bøger om det på biblioteket som var rigtig gode og inspirerende.

   Slet
  3. Okay. Så blev jeg så meget klogere. Brikkerne er til en faste-kalender, jeg er ved at opfinde. Der kommer forhåbentlig mere senere.

   Slet
 2. What yarn did you use in weaving this piece? And what is is dyed with?

  SvarSlet
  Svar
  1. It is linen yarn except for the green form the upper photo. I did not dye it myself, I have had the linene yarn for years, and it is a second hand find, as is the green - only bought last Friday.

   Slet
 3. You made a beautiful use of it!

  SvarSlet
  Svar
  1. Thank you. I'm not done weaving yet

   Slet
 4. Uglemor,

  I love the green yarn very much. I'm looking forward to seeing the finished project!

  SvarSlet
  Svar
  1. I'll be getting a bigger loom Friday, I hope. When I'm aquainted with this loom, I'll begin weaving something green.

   Slet