fredag den 15. november 2013

Kurve igen -- The two Baskets

1
      Kurv nummer 1  - nu i farver.  Den er min og min families favorit.Men som begge mine læsere siger, så er den mere ujævn i det. Det er sammensyningen af de mange lapper i forskellige størrelser, der gør det.
     Kurv nummer 1 er nemlig også den der er fremstillet af 120 lapper i tre forskellige størrelser, og altså tog mig ca.12 timer fra start til slut. Er den det så værd? Det synes jeg.Men denne kurv bliver hjemme hos mig. .
 - - - - -
Basket # 1 The favourite of my family and me. But as my readers both of them - thank you :) - notice it's not so smooth. It is also the one mader from 12 squares in three different sizes, and the one that tokk me 12 hours to make. It's the sewing that makes it not quite smooth. Is it worth it?
I think so, but this basket stays at home with me.  

2

      Den anden kurv er sølvfarvet, det er altså er farvebillede det her. Det er den, der er hurtigst at fremstille. Den jævnere vævning fra de lange strimer, giver den som allerede bemærket en glattere finish.
     Hvis jeg kunne sælge kurvene for hundredvis af kroner ville jeg ikke betænke mig på at fremstille en massse buttede kurve. Men tanken er at de skal sælges med sæber i på det kommende julemarked. Og da prisen ikke bliver over 100 kroner for kurv og sæber, kommer Uglemor til at fremstille flere kurve af type 2 i de kommende uger.
     Med øvelsen - og en smule bredere strimler går det meget hurtigere. Nummer to er næsten allerede færdig.
 - - - -

The other one is made from silver paper. This is a  photo in colours ;) It is this one that takes me 4 hours to make, or rather less with practice and sligthly broader strips. The long strips make for a smoother finish.
If I could sell these baskets for hundreds of kroner, I would weave a lot of the chubby basket type. But as I have imagined selling them with soap in them on a christmas market, I'll continue making the long-strip.type
There's just no way I could spend 12 hours on each basket.

4 kommentarer:

 1. Er det så kun symetoden der giver den buttede facon? (som jeg også synes er den pæneste)

  SvarSlet
 2. Rigtig køn farve/mønster også.

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej, man kan også flette buttet med strimler, men det er meget svært (læs: jeg kan ikke), og det kan ikke blive så solidt - det kan vist kun lade sig gøre med enkelte strimler. Jeg skærer lange strimler gavepapir som jeg folder i fire lag og fletter med. Ellers bliver det for slattent.
   Og ja. Superflot papir. Jeg købte det i en Netto, jeg kom forbi, kun en enkelt rulle naturligvis. De har det ikke i "min" Netto :( Jeg bliver nødt til at "komme forbi" den anden Netto igen, selvom der er lidt langt.

   Slet
 3. Uglemor,

  I think you are quite right. I have changed my opinion. The first basket is now my favourite too. It has a much more interesting shape! I am so pleased to see coloured photos of the baskets. Both look spectacular!

  SvarSlet