torsdag den 19. april 2012

For mange krydderurter?

     I dag, da Uglemor var på indkøb, så hun et skilt: "Krydderurter, Frit valg 20 kr" Da Uglemor er krydderurte-magnetisk stod der pludselig fem potter nede i indkøbsvognen hos Piraten. Han bifaldt duften af rosmarin og timian (begge to; der var en helt grøn og en med hvide kanter, ingen af dem citrontimian , de overlevede nemlig vinteren her i Ugleboet),  hvorimod lavendlerne ikke faldt i hans smag. Uglemors forklaring om at det var blomsterne, der duftede her, tog Piraten for gode varer og glæder sig til senere.

     I forvejen havde Uglemor anskaffet en rosmarin og en basilikum og et citrontræ, der stadig står inde og venter på at drivhuset bliver helt færdigt.Det hjælper Minimax med at gøre, når han ikke lige et fanget i den onde skole (hans ord).


      Ud over krydderurterne fandt en hjortemørbrad vej ned i indkøbsvognen. Den var på tilbud, så nu stod menuen på hjorte-løvstikkebøffer. Det vil sige almindelige løvstikkebøffer som dem her:

 Løvstikkebøffer
Opskrift til 4 personer: 

 ½ svinemørbrad i ikke for tykke skiver
 2 dl løvstikke eller mere, fint klippet.
 chilipulver efter smag - ikke for meget
 salt
 fløde
 Pasta eller kartofler til. 
Sæt vand over til pasta. Vend kødstykkerne i løvstikke og chili og lad dem trække lidt. Steg dem brune, drys med salt og hæld fløde over. Lad fløden koge ind 3-5 minutter, indtil den bobler.

I dag lavede Uglemor dem bare med hjortemørbrad i stedet for svin, og så tilsatte hun lidt fintklippet hvidløgstop. Det blev en stor succes. Faktisk syntes Ugleungerne for en gangs skyld at Uglemor havde lavet for lidt mad!


     Og så ser det faktisk ud til at det for første år skal lykkes Uglemor at dyrke hvidløg, der bliver til noget!


     Dagens store spørgsmål er så om man kan få for mange krydderurter?

Ingen kommentarer:

Send en kommentar