torsdag den 24. juli 2014

Drivglas -- Sea Glass

 • De sidste 2 uger har vi været på stranden næsten hver dag. Vi har været det samme sted hver dag i den sidste uge i hvert fald. Hver dag finder jeg alligevel noget drivglas. Ofte steder hvor jeg allerede har kigget. I dag satte jeg mig bare ned, og så faldt mit blik på dette stykke glas.
 • The last two weeks weø've been to the beach every day. We've sat in the same place for at least seven days. Every day I have found some sea glass - often I've found it in places where I had looked the day before. Today I just sat down, and my eyes fell on this piece of sea glass.
 • A piece of an old milk/cream bottle. Milk in bottles was discontinued in 1968. 
How many years havs this sea glass been in the water?
 • Et stykke af en gammel mælke/flødeflaske.
Gad vide hvor mange år, den har ligget i vandet? 

 • Her er en lille montage af drivglasset fra de seneste fire dage. Jeg håber at forøge min samling i de kommende dage.
 • Here's a montage with my sea glass from the last four days. I hope to find more sea glass in the coming days.

 • 21. 22. 23 og 24 julis drivglas.
 • Sea glass from the 21st, 22nd, 23rd, and 24th of July.

3 kommentarer:

 1. Var det virkelig i 68? Jeg kan svagt huske, at jeg kan huske dem. (Og sporvogn - det kan ikke have været meget senere de forsvandt i Kbh? Det eneste jeg husker af dem er masser af ben og at gulvet rystede...) Og så kom de der plastposer man puttede i en kande og klippede hjørnet af, de var godt nok træls.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tja Wikipedia siger 1971. Jeg tror, det var forskelligt, hvorår det skete, ligesom det også var forskelligt, hvad man forsøgte sig med, brune flasker har jeg for eksempel aldrig set. Jeg husker også de der helt umulige poser fra besøg hos min mormor i Næstved. Hjemme ved os - Helsingør og omegn - var der brikker, der ikke var meget bedre. Så var der også 2-liters tetrapak, og trekantede kartonger til fløde. Sprovogne husker jeg også fra enkelte besøg i København, men ikke særligt tydeligt. Når jeg skal lege gammel kone siger jeg til Ugleungerne: "Dengang jeg var lille, var der sne om vitnteren, mælk i flasker og huller 25-ørerne. Og en pinocchiokugle kostede 1 øre hos slikmutter."

   Slet
  2. Ja, nu hedder det ikke engang Pinnochiokugler mere, de hedder Pepito! Verden er af lave.

   Slet